Nieuws van Bonaire

Experts gezocht die het Masterplan 2030 voor Bonaire kunnen schrijven

Experts gezocht die het Masterplan 2030 voor Bonaire kunnen schrijven

Kralendijk – In de jaren 90 heeft het eilandbestuur van Bonaire toestemming gegeven voor het opstellen van het ontwikkelingsplan Bonaire 1998-2002 “groei met behoud van natuur en cultuur”.

Met de snelle groei en ontwikkeling van Bonaire in de afgelopen jaren is het essentieel om een ​​Masterplan te ontwikkelen voor een duidelijke indicatie en richting voor toekomstige implementatie van de ontwikkelingen op het eiland. Dit moet gebeuren in samenwerking met alle stakeholders en de Bonairiaanse samenleving in het algemeen om deze nieuwe visie vorm te geven.

Als gevolg hiervan werd het traject gestart met het Kick-off evenement op 6 november 2019 met een inspiratie dag, gevolgd door twee dagen van workshops op 7 en 8 november. Om zeker te zijn dat er evenveel mensen en entiteiten op Bonaire komen als belanghebbenden uit het buitenland, werd besloten dit proces via verschillende benaderingen voort te zetten om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen om de beste beslissingen voor de toekomst van Bonaire te kunnen nemen.

Deze consultatierondes en het schrijven van het masterplan zelf worden in negen maanden uitgevoerd. De eerste zes maanden worden de Bonairiaanse gemeenschap en stakeholders benaderd om hun input te leveren voor de nieuwe visie voor Bonaire. Vervolgens wordt over 3 maanden de bijdrage van de samenleving verwerkt in het Masterplan 2030. Het Masterplan wordt op 10 oktober 2020 gepubliceerd.

Het doel is om de juiste expert te identificeren en te selecteren om de verzamelde informatie en andere beleidsprocessen te herzien en te analyseren om het integrale Masterplan Bonaire 20 30 te schrijven. Dit plan moet het openbaar lichaam van Bonaire een breed strategische visie en uitvoeringsplan bieden die in begrijpelijke taal wordt beschreven op de volgende gebieden: goed bestuur, sociaaleconomisch, duurzame economie, duurzaam toerisme, onderwijs, cultuur, normen en waarden, infrastructuur, natuur & milieu, sport, duurzame energie en technologie, creatieve industrie, gezondheidszorg en welzijn.

Voor meer informatie over de ToR (Terms of Reference) kunt u https://masterplanbonaire.com/pages/en/tor/


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo