Nieuws van Bonaire

Geen cruisetoeristen maar schoolkinderen krijgen een rondleiding over Bonaire

Geen cruisetoeristen maar schoolkinderen krijgen een rondleiding over Bonaire

Kralendijk- Woensdag kregen een groep schoolkinderen van San Luis Beltran een toeristische rondleiding over Bonaire. Het idee is om de chauffeurs wat werk te bieden en de kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de toeristische ervaring.

Gedeputeerden Elvis Tjin Asjoe en James Kroon waren aanwezig om de leerlingen uit te zwaaien. Volgens Tjin Asjoe is het belangrijk dat Bonerianen vanaf jonge leeftijd leren wat het eiland te bieden heeft.

Rocargo

“Ons strategisch toerismeplan gaat over de betrokkenheid van onze bewoners bij de toeristische ervaring. Dit betekent dat bewoners moeten weten wat het eiland te bieden heeft en dat ze betrokken moeten zijn bij de algehele ervaring van onze bezoekers”, aldus Tjin Asjoe. De gedeputeerde vertelde de schoolkinderen dat ze vandaag voor een dag ’toeristen op hun eigen eiland’ zouden worden.

De tours worden betaald door het openbaar lichaam Bonaire, evenals een recent gegeven trainingsprogramma voor taxichauffeurs om hun kennis als gidsen en chauffeurs te vergroten.


Lees ook:

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo