Nieuws van Bonaire

MBO-studenten presenteren bedrijfsplannen

MBO-studenten presenteren bedrijfsplannen

Kralendijk – Op vrijdag 19 juni vond de afronding van het project ‘Klein Bedrijf Bonaire’ plaats. Studenten van vier verschillende opleidingen van MBO Bonaire presenteerden hun bedrijfsplannen aan Gezaghebber Rijna en afgevaardigden van de Kamer van Koophandel, Qredits en Cargill.

Niveau 2 studenten Servicemedewerker Gebouwen, Dienstverlening, Helpende Zorg & Welzijn BBL en Medewerker Financiële Administratie volgden twee jaar lang het keuzedeel ‘Ondernemend gedrag’.

Tijdens dit keuzedeel leerden studenten kansen te zien en initiatief te tonen. Ze werden gestimuleerd proactief te handelen en kritisch te kijken naar hun eigen functioneren.

Deze belangrijke competenties als ondernemende medewerker, bedrijfseigenaar of ZZP’er, dragen volgens MBO Bonaire bij aan de verdere ontwikkeling van het eiland.

Tijdens het keuzedeel werkten de studenten aan het project ‘Klein Bedrijf Bonaire’, waarin ze hun eigen bedrijfsplan hebben opgezet. Ze werden hierbij begeleid door de Kamer van Koophandel en Qredits. Onder regie van Juffrouw Suzy Bergland presenteerden de studenten afgelopen vrijdag maar liefst 22 bedrijfsplannen.

Cargill was onder de indruk van de kwaliteiten die ze hebben gezien en complimenteerden de studenten na afloop. De afgevaardigden van de Kamer van Koophandel en Qredits keken met plezier naar de resultaten die mede door hun begeleiding tot stand zijn gekomen.

Ook de Gezaghebber was blij te zien dat de studenten op een ondernemende manier bezig zijn met hun toekomst en dat van het eiland. MBO Bonaire is trots op haar studenten en de producten die zij met zoveel passie hebben opgeleverd.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo