Nieuws van Bonaire

Excuses van het Openbaar Ministerie voor Booi en El Hage

Kralendijk – Hoofdofficier Bote ter Steege heeft vandaag excuses gemaakt aan oud-politici Ramonsito Booi en Burney El Hage en zijn echtgenote. De heer Booi, mevrouw en mijnheer El Hage, zijn na een jarenlange strafrechtelijke procedure in 2015 door de rechter vrijgesproken.

Het strafrechtelijk onderzoek tegen hen startte op 8 september 2009 onder de naam Fiji en kreeg een vervolg in het onderzoek Zambesi en eindigde begin 2015 met een vrijspraak.

In 2017 werd door de heer Booi een klacht over het optreden van het Openbaar Ministerie ingediend bij de Nationale Ombudsman. De Nationale Ombudsman heeft de klacht van de heer R.T. Booi tegen het Openbaar Ministerie (OM) van Curacao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) gegrond verklaard.

Vandaag, 9 juni, heeft de heer ter Steege, hoofofficier van justitie op Bonaire in een persoonlijk gesprek met de heer Booi, mevrouw en de heer El Hage namens het OM verontschuldigingen aangeboden. De Nationale Ombudsman deed ook aan het OM de aanbeveling te kijken naar een passend gebaar.

Daarover vindt nog nader overleg plaats met het ministerie van Justitie & Veiligheid in Den Haag.


Lees ook:

Deel dit artikel