Nieuws van Bonaire

Gezaghebber over toerisme: “Komende week concrete knopen doorgehakt”

Gezaghebber over toerisme: "Komende week concrete knopen doorgehakt"
De gezaghebber vanochtend tijdens een bijeenkomst in Habitat hotel met de toeristische sector. Foto: ABC Online Media

Kralendijk- Gezaghebber Edison Rijna verwacht dat volgende week concrete knopen worden doorgehakt over het tijdstip en de manier waarop Bonaire open zal gaan voor toerisme.

Rijna benadrukt dat een en ander nog geen uitgemaakte zaak is. “Ik begrijp dat iedereen wil weten waar we aan toe zijn, maar er moeten nog belangrijke besprekingen plaatsvinden en pas daarna zullen concrete beslissingen worden genomen”.

RIVM

Voor aanstaande dinsdag staat een overleg op het programma tussen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de lokale gezondheidsdienst. Daar zal worden besproken hoe Bonaire op een verantwoorde wijze weer open kan voor het toerisme. Rijna verwacht dat woensdag duidelijk zal zijn waartoe het eiland beslist.

De gezaghebber gaf ook aan dat de beslissingen van de eilanden een impact zullen hebben op de wijze waarop er tussen de eilanden kan worden gereisd. “Zoals de zaak er nu uitziet zullen Aruba en Sint Maarten (direct) opengaan voor toerisme uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Curaçao en Bonaire willen dit nadrukkelijk niet. Dit heeft dan ook implicaties voor mensen die tussen Bonaire en Aruba willen reizen en omgekeerd”.

Recovery

Rijna gaf aan dat de crisis ook kansen bood. “We hebben vaak tegen elkaar uitgesproken dat dingen ook anders kunnen, bijvoorbeeld een transitie naar meer high-end toerisme”

Volgens Rijna zal samen met de toeristische sector moeten worden ingevuld hoe toerisme op een verantwoordelijke manier kan worden opgepakt. “Jullie spelen daar uiteraard een belangrijke rol in” zei de gezaghebber tegen de aanwezige vertegenwoordigers van de toerismesector.


Lees ook:

Deel dit artikel