Nieuws van Bonaire

ATIP Soccer Academy Bonaire werkt samen met Prestige Sports

Academy-talent Ayrton Cicilia bij de ondertekening van het contract

Kralendijk – De ATIP Soccer Academy Foundation heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Nederlandse tak van het internationaal sportmanagement-, marketing- en mediabureau Prestige Sports.

ATIP van initiatiefnemers Jermaine Windster en Leroy van Dongen richt zich op het opsporen en begeleiden van jong voetbaltalent op Bonaire met als ultiem doel ze aan een profcontract te helpen.

Rocargo

De overeenkomst die nu gesloten is met Prestige Sports vergroot de kansen daarop aanzienlijk, want het bureau beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk. Over de totstandkoming van de samenwerking zegt Jermaine Windster:

,,Ik ben in maart naar Nederland gevlogen. Ik zou er tien dagen blijven, maar omdat de luchthaven van Bonaire vanwege de coronacrisis werd gesloten kon ik niet terug. Gelukkig kon ik bij familie en vrienden terecht. Ik ben niet stil blijven zitten en heb contact gezocht met Prestige Sports. Het klikte zo goed dat we meteen een contract hebben gesloten. Om met Johan Cruyff te spreken: Elk nadeel heb zijn voordeel.

Jermaine Windster in verplichte quarantaine

Quarantaine

Na negen weken wachten is Windster vorige week met een repatriëringsvlucht teruggekeerd naar Bonaire waar hij in het daarvoor aangewezen hotel voor twee weken verplicht in quarantaine is gegaan.
,,Er stond een tas boodschappen klaar. Het ontbijt wordt op een stoel voor de deur gezet. Ik ben blij met de mij toegewezen buddy Mariella die elke dag belt om te vragen of ik iets nodig heb. Ook de GGD belt dagelijks om te horen wat mijn temperatuur is. Ik zou graag naar buiten willen om te rennen om mijn conditie op peil te houden, maar ik mag de porch niet af. Ik ben gewend altijd buiten te zijn om te sporten. Nu zit ik vooral op mijn kamer. Ik houd mij fit door het doen van vloeroefeningen. Er is wel contact met de anderen die hier in quarantaine zitten, maar er zit altijd een lege kamer tussen dus moet je naar elkaar schreeuwen. Iedereen, ook de security die oplet dat je niet toch naar buiten gaat, kan meeluisteren. Het is net een prachtige gevangenis. Ik begrijp al die maatregelen wel, maar ik zou liever getest worden en naar huis gaan.”

Dreams Project

Ook de deelnemers aan het Dreams Project dat Windster en Van Dongen eind vorig jaar lanceerden missen hun sportleider die – als alles goed gaat – over 6 dagen weer aan de slag kan.

Het goede nieuws is dat Prestige Sports verwacht academy-talent Ayrton Cicilia (19) bij een profclub in Engeland of Portugal onder te kunnen brengen. Dat zou dan het tweede concrete succes van de ATIP Soccer Academy Foundation zijn, want Quincy Hoeve (17) speelt inmiddels een jaar bij eredivisieclub Sparta.

Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo