Nieuws van Bonaire

Woensdag nieuwe fase ‘corona-smart’ van start

Woensdag nieuwe fase ‘corona-smart’ van start

Kralendijk – Vanavond tijdens de persconferentie liet gezaghebber Edison Rijna de nieuwste cijfers zien. Er is op Bonaire niet één positief geval bijgekomen.

De cijfers tot op heden omtrent de COVID-19 situatie wijzen uit dat er 257 personen getest zijn en nog 51 personen zich in quarantaine bevinden.

Komende donderdag 7 mei is de COVID drive thru open. Hiermee wil de overheid doorgaan om meer mensen te testen om er zeker van te zijn dat het virus momenteel niet meer actief is op ons eiland.

Versoepeling

Vanaf woensdag zal er een versoepeling zijn van enkele van de eerder genomen maatregelen van de noodverordening in verband met COVID-19. Zo kan men weer naar de gym gaan en maandag weer naar school gaan.

Het blijft de verantwoordelijkheid van ieder om zichzelf en het gezin gezond te houden en zich te blijven houden aan de regels van sociale afstand en hygiëne. “We moeten accepteren dat ons leven is veranderd en dat deze veranderingen nog een tijd kunnen duren” aldus Rijna.

Rocargo

Tot slot doet de gezaghebber een oproep aan eenieder om in de nieuwe fase die morgen start, ‘corona-smart’ te zijn. Dit wil zeggen dat iedereen zich houdt aan aan de regels van sociale afstand, persoonlijke hygiëne en niet meer dan 50 personen tegelijk op een locatie bij elkaar zijn.

Lees ook:

Deel dit artikel