Nieuws van Bonaire

Caribisch Nederland krijgt postzegels met bebaarde koning

Kralendijk – Voor het eerst sinds koning Willem-Alexander openlijk een baard draagt, verschijnen er postzegels met zijn nieuwe uiterlijk. Dat gebeurt in het Caribische deel van Nederland, zo kondigde postbedrijf FXDC Post donderdag aan. De postzegels verschijnen op Koningsdag op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

De nieuwe postzegels maken deel uit van een postzegelvel dat ook zegels met de beeltenis van koningin Máxima bevat. De foto’s werden in januari gemaakt in het Paleis op de Dam.

Het postbedrijf van Caribisch Nederland, FXDC Post, heeft in 2015 al eerder een unieke set postzegels van de koning uitgegeven. Toen was het mogelijk de zegels te scannen met een smartphone en klonk het Wilhelmus en de volksliederen van deze eilanden.

Koning Willem-Alexander draagt sinds vorige zomer een baard. Eind augustus verscheen hij voor het eerst met gezichtsbeharing bij een officiële gelegenheid. In eerdere jaren liet de koning wel vaker zijn scheerapparaat liggen tijdens zijn zomervakantie maar niet eerder ging hij ook aan het werk met baard.

In oktober zei de koning dat de veelbesproken baard blijft. Een uiterste houdbaarheidsdatum was er niet. “Hij blijft tot hij eraf is.”

1200
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo