Nieuws van Bonaire

Pienter in Taal ten tijde van coronavirus op Bonaire

‘Het oefenen via Muiswerk ten tijde van corona helpt niet alleen bij de verdere verrijking van hun taal- en rekenkennis, maar is ook een goede en educatieve afleiding in deze tijden op Bonaire’

Leerlingen van Pienter in Taal (PiT) uit groep 7 en 8 konden al vóór de coronacrisis thuis extra oefenen met Nederlands en rekenen. Dit doen ze via een online computerprogramma van Muiswerk, via de speciale Muiswerk Bonaire link, precies hoe ze dit ook tijdens de lessen van PiT op school deden. 

De projectleider van PiT, Paul Ruijs: “De PiT docenten zien dat een paar leerlingen dit nu ook blijven doen via Muiswerk. Dit is een pluimpje waard.” Op deze manier blijven kinderen op spelenderwijze extra oefenen, zodat ze bijvoorbeeld meer woordjes in het Nederlands kennen. Door dit oefenen begrijpen kinderen beter wat er bedoeld wordt in die ene tekst of hoe de juiste uitkomst van die ene som is.

Ruijs van Stichting Lezen en Schrijven Bonaire vervolgt: “Motivatie van ouders en verzorgers hierin is van groot belang. Een tip voor de ouders is dat ze hun kind(eren) op vaste momenten op Muiswerk laten oefenen. Bijvoorbeeld op de twee dagen in de week en de tijden waarop de kinderen normaal PiT lessen hadden op school.”

Het oefenen via Muiswerk ten tijde van corona helpt niet alleen bij de verdere verrijking van hun taal- en rekenkennis, maar is ook een goede en educatieve afleiding in deze tijden op Bonaire.

Doe mee en word extra beloond

Pienter in Taal (PiT) introduceert daarom beloningen voor de leerlingen met de meeste gewerkte minuten per week via Muiswerk. Elke leerling zou per week minimaal 60 minuten Nederlands en minimaal 60 minuten rekenen/wiskunde moeten oefenen. Dit zijn in totaal 120 minuten per week. Kinderen die per week meer minuten oefenen, komen in aanmerking voor verschillende prijzen zoals cadeaubonnen. Deze extra beloningsactie loopt van 15 april 2020 tot en met 15 mei 2020. 

Rocargo

Inlogcode vergeten?

Weet je niet meer op welke website je moet inloggen? Of wat je inlogcode is? Heb je problemen om in te loggen of heb je geen device om op te werken?  

Dan kan je een WhatsApp bericht sturen of bellen naar (+599) 782 4569. Je kunt ook mailen naar: lezenenschrijvenbonaire@gmail.com Op de Facebook pagina en website van Stichting Lezen en Schrijven Bonaire kun je de juiste link vinden van “Muiswerk Bonaire” om in te loggen. 

Ervaar Muiswerk via Pienter in Taal Bonaire

PiT stelt  drie gratis gastaccounts ter beschikking voor de Bonairiaanse samenleving. Op deze manier kunnen leerlingen (en ouders hiervan) die nog niet in groep 7 zitten en geen account hebben alvast kennis maken met dit taal- en rekenprogramma. Belangstellenden kunnen contact opnemen met projectleider van PiT Paul Ruijs voor onder meer de gast inlogcode. Bellen of appen kan via (+599) 782 4569. 

Pienter in Taal is een project (2018) van de Stichting Lezen en Schrijven Bonaire (2015). Per jaar doen er ruim 124 leerlingen van groep 8 plus de brugklassen van vmbo, mavo, havo en vwo op Bonaire hieraan mee. Ze worden in de gelegenheid gesteld gratis extra lessen Nederlands na school te volgen. In totaal krijgen leerlingen een jaar lang kosteloos en onbeperkt toegang tot het computerprogramma Muiswerk, waar ze overal waar internet is kunnen oefenen. De ouders/verzorgers hiervan kunnen hierdoor ook de ontwikkeling van hun kind op de voet volgen en hierin verder stimuleren. Sinds 2020 kunnen leerlingen ook oefenen met rekenen en wiskunde. Leerlingen uit groep 7 zijn in ditzelfde jaar toegevoegd aan het taal- en rekenproject Pienter in Taal op Bonaire.        

Deel dit artikel