Nieuws van Bonaire

Controle stranden en horeca op ‘social distancing’


Kralendijk – Afgelopen weken heeft het multidisciplinair team bestaande uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Caribisch Nederland, de afdeling Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam en de Koninklijke Marechaussee, bij horecagelegenheden en stranden gecontroleerd op samenscholingen. 

Tijdens de controle werden 72 horecagelegenheden bezocht waar de eigenaren en de aanwezigen dringend verzocht werden om ‘social distancing’ toe te passen. Bij horecagelegenheden waar nog geen maatregelen getroffen waren om dit mogelijk te maken is hun ook door Toezicht en Handhaving aangegeven hoe dat moet gebeuren.

Tijdens de controle werd 1 locatie gesloten aangezien de locatie een dag eerder een waarschuwing heeft gehad en de volgende dag weer niet voldeed aan de regels die in de noodverordening gelden.

Het dringend verzoek blijft aan zowel de eigenaren van de horecagelegenheden als de burger van Bonaire om zo veel mogelijk ‘social distancing’ toe te passen op openbare plekken en anders zoveel mogelijk thuis te blijven.

Voor meldingen van samenscholing dient u contact op te nemen met de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire.

Deel dit artikel