Nieuws van Bonaire

Gestrande Bonairianen in Nederland vragen aandacht voor ontstane situatie

Kralendijk- De groep inwoners die momenteel in Nederland wachten op terugkeer naar Bonaire hebben zich dit weekend verenigd en gezamenlijk een brief geschreven aan de lokale overheid. Het gaat om een groep van rond de 22 mensen.

In de brief beroepen zij zich onder meer op de Universele verklaring van de Rechten van de Mens, die onder meer stelt dat een ieder het recht heeft zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat. Een ieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten en naar zijn land terug te keren.

Het Eilandelijk Beleidsteam (EBT) heeft besloten ook inwoners op dit moment niet terug te laten keren. Wel heeft zij elders gestrande inwoners gevraagd zich via een formulier te registeren.

Inwoners van het eiland die zich op deze manier registreerden kregen het weekend te horen dat zij zo snel mogelijk meer horen.

Deel dit artikel