Nieuws van Bonaire

Verrassing voor STCB

Verrassing voor STCB
Foto Sea Turtle Conservation Bonaire

Kralendijk – Afgelopen week werd Sea Turtle Conservation Bonaire gebeld over een mogelijk nest op het strand van Lagoen. Het 2019 seizoen van nesten is officieel voorbij en het 2020 nog niet begonnen. Het officiële nestseizoen voor Bonaire loopt van mei tot december.

Bij aankomst op Lagoen werd een nest met 100 eieren gevonden. STCB heeft besloten de eieren uit te graven en op een veiligere plek te plaatsen omdat het nest te dicht aan de waterkant was en er al water overheen spoelde.

Gemiddeld worden er elk jaar 100 nesten gelegd, waardoor Bonaire een belangrijke broedplaats is in het zuiden van het Caribisch gebied.

Over ongeveer 2 maanden zal moeten blijken over de jonge schildpadden het hebben overleefd.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo