Bonaire

Nieuwe bluswagen voor BKCN in Bonaire

Brandweer neemt nieuwe bluswagen in gebruik
Het nieuwe voortuig is extra wendbaar en kan snel accelereren, wanneer dat nodig is. Foto: ABC Online Media.

Kralendijk – De Brandweer Caribisch Nederland heeft afgelopen vrijdag 31 januari een nieuwe bluswagen in gebruik genomen. Het gaat om een Crashtender Global Striker. De nieuwe crashtender heeft extra lange en wendbare slangen waarmee de brandweer makkelijker een vliegtuig in kan om mensen te redden, wanneer dat nodig mocht zijn.

Het personeel van BKCN poseert voor de nieuwe crash tender. Foto: ABC Online Media

De bediening van het voertuig gebeurt door middel van twee joysticks en het voertuig heeft een eigen computer waarmee het zelf aangeeft als er iets mis gaat. De snelheid is ook bijzonder; de bluswagen kan van 0 tot 80 km/uur optrekken in 25 seconden en kan maximaal 193 km per uur rijden, ook al zal dat op Bonaire niet lukken. Op de landingsbaan kan de chauffeur tot maximaal 90 km/uur rijden.

Interim Algemeen Commandant, Albert Gielen, sprak de aanwezigen toe. Foto: ABC Online Media

Trots

Albert Gielen, Interim Algemeen commandant zegt trots te zijn op de samenwerking bij het binnenhalen van dit nieuwe voertuig. De dubbele taak van de kazerne als eilandbrandweer en luchthavenbrandweer is uniek. Paraatheid is de belangrijkste taak van het korps.

Gezaghebber Rijna en BIA-directeur Jos Hillen schudden elkaar de hand. Foto: ABC Online Media.

Volgens Jos Hillen, directeur van de luchthaven, staat veiligheid voorop voor een luchthaven. “Bonaire is de 4de luchthaven van Nederland en zal stevig gaan groeien. Het zou zelfs wel eens een verdubbeling kunnen worden van het huidige aantal passagiers”, zegt Hillen. De luchthaven directeur zegt dat de luchthaven druk bezig is met het uitwerken van plannen voor deze groei.

Pastoor Ranufo heeft het nieuwe voertuig, tijdens een korte plechtigheid gezegend. Foto: ABC Online media

Deel dit artikel