Nieuws van Bonaire

Speciale Donald Duck op basisscholen Bonaire

Stichting Lezen en Schrijven Bonaire deelt donderdag 9 januari op alle basisscholen op het eiland een bijzondere editie van het tijdschrift Donald Duck uit. 

Kralendijk – De uitgave heet ‘Donald Duck duikt in de digitale wereld’ en is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met de redactie van Donald Duck Weekblad. 

In deze speciale  uitgave worden kinderen meegenomen in de zich snel ontwikkelende wereld van kunstmatige intelligentie, technologie en de normen, waarden en regels die hierbij horen. Door middel van verschillende stripverhalen, tips en puzzels worden kinderen op een leuke en speelse manier bekend gemaakt met wat de digitale wereld allemaal met zich mee brengt.

In totaal worden er ruim 700 exemplaren uitgedeeld aan de kinderen in groep 7 en 8 op alle basisscholen. Daarbij krijgen leraren van betreffende klassen instructies en bijhorend lesmateriaal aangereikt, om in de les aandacht aan de digitale wereld te besteden. Ook zullen de albums verspreid worden via de Mediabus.

Er zijn ook exemplaren verstuurd naar Saba en Sint Eustatius, welke later op scholen daar verspreid zullen worden. 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo