Nieuws van Bonaire

Geen wijziging voorzieningen ziekenvervoer voor ZVK-verzekerden, wel van transporteurs

Kralendijk – Het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland, ZVK, heeft per 1 januari 2020, een paar kleine aanpassingen aangebracht voor wat betreft ziekenvervoer voor verzekerden conform de Regeling Aanspraken Zorg, de zogenaamde RAZ BES. Het betreft voornamelijk wijziging van transporteurs op Bonaire en Sint Maarten.

Vanaf 1 januari 2020 wordt ziekenvervoer op Bonaire, voornamelijk voor wat betreft rolstoelbusvervoer voor ZVK-verzekerden (met toestemming vooraf van het ZVK) uitgevoerd door het transportbedrijf Blessing Transport. De voorzieningen zoals ouderenvervoer blijven ongewijzigd. 

Vanaf 1 januari wordt ziekenvervoer op Sint Maarten voor ZVK-verzekerden op medische uitzending naar Sint Maarten of Saint Martin uitgevoerd door het transportbedrijf SC & Marine Services. Dit betreft transport van het vliegveld Juliana naar behandelcentra en terug. 

Voor wat betreft transporteurs op de overige bestemmingen voor medische uitzendingen, blijven deze ongewijzigd, te weten Armada Port Services op Aruba en Catharina Care Foundation op Curaçao. De procedures voor gebruik van deze transportfaciliteiten blijven hetzelfde.

Ziekenvervoer ‘op locatie’ op Saba en Sint Eustatius blijft ook ongewijzigd. Accessible Ventures Sint Eustatius en Accessible Ventures Saba zullen door gaan met het plegen van deze dienstverlening.

Voor meer informatie kunnen verzekerden contact opnemen met het Zorgverzekeringskantoor, telefoon 599 715 8899 of e-mail: info@zorgverzkeringskantoor.nl.

Deel dit artikel