Nieuws van Bonaire

Medailles en prestatielintjes voor de zwemmers van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” in Curaçao

Kralendijk – Van 6 t/m 8 december 2019 heeft een grote groep van 4 zwemmers en 10 zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de 10e Siegfried Francisco Invitational. Deze zwemwedstrijd werd gehouden in het 50 meter zwembad Sentro Deportivo Korsou (SDK) op Curaçao. De overige zwemclubs waren afkomstig uit Curaçao en Sint Maarten. Voor de plaatsen 1 t/m 3 waren medailles te verdienen en voor de plaatsen 4 t/m 8 kregen de deelnemers t/m 12 jaar een lintje.

Kiki de Valk (brons op de 50m vlinderslag), Koen Verhoeven (brons op de 200m wisselslag) en Melissa van Blerk (brons op de 50m en 200m schoolslag) zwommen goede races en kwamen met individuele medailles thuis. Er waren dit keer ook genoeg zwemmers om twee estafetteteams samen te stellen. De meisjes onder de 10 jaar met Quinn Divine-Dalm, Elina Bosma, Charly Verhoeven en Eden-Lee Schwager kregen een gouden medaille omgehangen voor de 4 x 50m wisselslag en een zilveren medaille voor de 4 x 50m vrije slag. De jongens onder de 10 jaar met Ruben Volmuller, Stijn de Valk, Koen Verhoeven en Jonathan van Meerten behaalden een mooie bronzen medaille op de 4 x 50m wisselslag. De zwemmers en zwemsters wonnen daarnaast ook nog een aantal lintjes op andere afstanden.

Rocargo

Jules-Jolie Schwager, Eline Peeters en Maia de Leon namen voor de eerste keer deel aan een zwemwedstrijd en zwommen mooie tijden. Jules-Jolie behaalde zelfs op al haar afstanden een lintje. Ook Nicole Pedersen zwom op al haar afstanden naar een plaats bij de beste 8 en kreeg 7 lintjes. 

De zwemmers en zwemsters van de Bonaire Barracudas kwamen met veel prijzen naar huis en zwommen bovendien ook vele persoonlijke records. Een geslaagd toernooi dus!

Ben je ook geïnteresseerd in de zwemsport (wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen) neem dan contact op via e-mail: barracudasbonaire@gmail.com, kijk op de website www.bonairebarracudas.org en like het team op https://www.facebook.com/bonairebarracudas

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo