Nieuws van Bonaire

Gratis installatie grote gasflessen of Pagabon nog mogelijk t/m 13 december

Voortzetting ‘Let op uw geld’  

Kralendijk – Inwoners met een krappe beurs kunnen nog steeds in aanmerking komen voor een gratis installatie van grote gasflessen of Pagabon. Dit kan omdat de Directie Samenleving en Zorg heeft besloten de campagne ‘Let op uw geld’ te verlengen tot en met 13 december aanstaande.

De campagne ‘Let op uw geld’ is in oktober van dit jaar begonnen. Het doel van de campagne is om de kwaliteit van leven in de wijken te verbeteren en armoede te helpen bestrijden. Het eilandbestuur betaalt de kosten van de installatie van grote gasflessen of de installatie van Pagabon. Daarna moet de persoon of de familie die hulp van de overheid kreeg zelf de normale gebruikskosten betalen.

Mensen die nog geen aanvraag hebben ingediend om in aanmerking te komen, kunnen langskomen op het kantoor van de Integrale Wijk Ontwikkeling op het terrein van de Fundashon Cas Boneriano. Ze kunnen ook bellen naar 717 1714 om een afspraak te maken. Na 13 december is het niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Personen die hun verzoek al in november hebben ingediend, worden gebeld worden om te horen wanneer de grote gasflessen of de Pagabon bij hun huis geïnstalleerd worden. De WEB en de Curoil zorgen ervoor dat alle mensen die in november en december een aanvraag hebben ingediend hun installatie krijgen.

Het eilandbestuur hoopt dat alle inwoners die in aanmerking komen, gebruik zullen maken van de hulp die ze nu kunnen krijgen. Het OLB helpt. 

Deel dit artikel