Bonaire

Varen met een consoleboot rondom Bonaire en Klein Bonaire

Varen met een consoleboot rondom Bonaire en Klein Bonaire

De wateren rondom Bonaire lenen zich bij uitstek om te verkennen met open en console boten. De zee aan de westzijde van het eiland is vrij rustig, deze ligt in de luwte van Bonaire. Daarnaast liggen beide eilanden buiten de ‘hurricane belt’ waardoor de zee het gehele jaar goed begaanbaar is. Met ook nog eens bijna 365 dagen per jaar zon en altijd een aangename temperatuur van gemiddeld 32 graden Celsius overdag, is het volop genieten op het water.

Vanuit een open boot heb je prachtig zicht op de kustlijn van Bonaire, met haar prachtige villa’s aan het water en het kleinschalige centrum van Kralendijk. Bij Klop Watersport heb je een ruime keuze uit diverse open en consoleboten van de merken Invictus en Quicksilver. 

Snorkelen vanaf een open boot rondom Bonaire en Klein Bonaire

Bonaire staat bekend als ‘Divers Paradise’ maar door te gaan snorkelen zie je al veel van de prachtige onderwaterwereld. Diverse mooie snorkelplekken zijn alleen per boot bereikbaar. Rondom Bonaire en Klein Bonaire liggen vele publieke boeien. Je kunt de boot daar aanleggen voor maximaal twee uren. Het principe ‘first come, first serve’ geldt hier, dus een boei reserveren is niet mogelijk. Er mag maximaal één boot per boei liggen.

Kun je met een consoleboot van Bonaire naar Klein Bonaire varen?

Ja, met een consoleboot kun je prima naar Klein Bonaire varen, het water tussen Bonaire en Klein Bonaire is doorgaans vrij rustig. Klein Bonaire ligt op ongeveer 800 meter van Bonaire.

Kun je  varen in het lichtblauwe water rondom Bonaire en Klein Bonaire?

Nee, vermijd het lichtblauwe water rond de eilanden. Het is op sommige plekken erg ondiep en koralen groeien op diverse plekken tot vlak onder het wateroppervlakte. Voorkom schade aan de kwetsbare onderwaterwereld en schade aan de boot, blijf in het donkerblauwe water.

Mag je een anker gebruiken op Bonaire en Klein Bonaire?

Nee, het is niet toegestaan om een anker te gebruiken. Rondom de eilanden zijn diverse publieke boeien waar je de boot (maximaal 2 uren) aan vast kunt maken.

Rocargo
Deel dit artikel