Nieuws van Bonaire

Certificaat uitreiking gepersonaliseerde muziek

                – Gepersonaliseerde Muziek als zorginterventie.

Kralendijk – Afgelopen week hebben zevenentwintig personen van bijna  alle zorg instellingen op Bonaire een trainingstraject van United through Music gevolgd. Alle deelnemer hebben afgelopen vrijdag,  29 november, hun certificaat ontvangen voor deelname aan dit traject. Fundashon Alzheimer Bonaire is bijzonder trots en blij dat zij de 5 daagse training, inclusief vertoning van de film ALIVE INSIDE aan families en deelnemers, mocht organiseren.  Dankzij de sponsors ( bedrijven en particulieren) werd deelname tegen een aannemelijk prijs mogelijk gemaakt.

1200

Het belang van muziek

Muziek is een universele taal. Het is een krachtige manier om herinneringen terug te brengen en contact te zoeken met mensen die leven met dementie. Fundashon Alzheimer Bonaire steunt bij het opstarten van dit project voor mensen met dementie, zodat zij naar hun persoonlijke favoriete muziek kunnen luisteren en mensen weer verbinding met zichzelf en hun omgeving kunnen maken. Met persoonlijke muziek kan men ook de kwaliteit van leven voor mensen met dementie vergroten en zodoende krijgen ze een stukje van hun identiteit terug. 

Enthousiaste deelnemers

Tijdens de training zijn de deelnemers nader tot elkaar gekomen door middel van verschillende demonstraties, oefeningen en interactieve opdrachten. De deelnemers waren tijdens de training erg enthousiast en hebben aan het einde van de training korte presentaties gegeven over de geleerde technieken.

Rocargo

Certificering

De instellingen die hebben deelgenomen aan de training zijn ook meteen gecertificeerd en officieel erkend om gepersonaliseerde muziek aan te bieden. Fundashon Alzheimer Bonaire is zich ervan bewust dat gepersonaliseerde muziek een innovatie is en tegelijkertijd ook een aanwinst voor de zorg op Bonaire. Fundashon Alzheimer Bonaire feliciteert de deelnemers en instellingen van harte en is dankbaar dat het bedrijfsleven van Bonaire haar hierin steunt.

Deel dit artikel