Nieuws van Bonaire

Bonairiaanse delegatie afgereisd naar Paraguay voor de interscolaire spelen van Consude

Kralendijk – Een Bonairiaanse delegatie is afgereisd naar Paraguay om deel te nemen aan de interscolaire spelen van de Zuid-Amerikaanse Sportraad – Consejo Sudamericano de Deporte, Consude. Bonaire neemt voor de derde keer deel aan deze wedstrijden die op 1 december a.s. van start gaan.

Dit jaar doet Bonaire mee aan schaken, atletiek, zwemmen en judo. Tijdens de Consude-spelen kunnen de jongeren ook meedoen aan basketbal, zaalvoetbal, handbal, volleybal en tafeltennis. De atleten komen uit tegen de kampioenen uit de deelnemende landen. Ook jongeren met een lichamelijke beperking kunnen aan de  wedstrijden meedoen. Om deel te kunnen nemen aan de Consude-spelen moeten de atleten tussen de 12 en 14 jaar oud zijn.

Rocargo

Deze sportieve ontmoeting duurt van 1 t/m 6 december. In de voorgaande jaren wist Bonaire uitstekend te presteren tijdens de Consude-spelen. In totaal nemen er 10 landen deel aan de Consude-spelen, onder andere Suriname en Chili.    

Deel dit artikel