Bonaire

Kiwanis club schenkt 28 autostoeltjes

Kralendijk – Na de aankondiging van de toepassing van de Verkeerswet Bonaire met de nieuwe regel voor autostoeltjes, heeft Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire het doel gesteld fondsen te werven om aan minderbedeelde gezinnen met kinderen jonger dan 4 jaar autostoeltjes te doneren.

Dankzij de sponsors en de gemeenschap van Bonaire, die hebben bijgedragen aan onze fondsenwervende evenementen, kon de club 28 gloednieuwe autostoeltjes aanschaffen. Deze autostoeltjes voldoen uiteraard aan de veiligheidsregels.

Ondanks het feit dat de overgangsperiode voor de invoering van de nieuwe wet verlengd is, vindt Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire dat de veiligheid van kleine kinderen in het verkeer belangrijk is en niet uitgesteld kan worden.

De nieuwe wet bepaalt in artikel 77 lid 2 dat kinderen jonger dan 4 jaar alleen in een auto mogen rijden als ze op een autostoeltje of stoelverhoger zitten. Dit autostoeltje moet een keurmerk hebben. Samen met SHiF/ Jeugd en Gezin werden werden Tabitha, Sentro Pre-Eskolar Hardin Tia Sus en Mayor Hoben Aktivo geselecteerd, waar de autostoeltjes op vrijdag 29 november aan worden geschonken.

De kosten van het Kiwanis van Kralendijk, Bonaire Child Safety Seat Project zijn gedekt door geldinzamelingsacties van de club. In het bijzonder de fondsenwervingsveiling tijdens de viering van het tweede jubileum van restaurant La Terrazza. La Terrazza wilde iets terugdoen voor de gemeenschap en benaderde Kiwanis club of Kralendijk, Bonaire om mee te werken aan een van de projecten van de club. Het Child Safety Seat Project van Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire was perfect vanwege de aanstaande implementatie van de verkeerswet. Tijdens het jubileumfeest van La Terrazza werden goederen, diensten en kunst geveild, geschonken door bedrijven en particulieren. La Terrazza en Kiwanis Club van Kralendijk hebben op deze manier samen meer dan $ 1600 ingezameld voor het Child Safety Seat Project. Met de medewerking van IFC en Autostoeltje.nl/ Ellermeijer Trading in Nederland en het lokale bedrijf Rocargo Services, kon Kiwanis ervoor zorgen dat 28 autostoeltjes werden besteld en geleverd.

Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire wil de volgende personen, bedrijven en instanties bedanken: Gabriele Tixi en Angèle van Leusden van La Terrazza, Robert Croes jr. en Itishmire Croes van Rocargo Services, Martijn Burghoorn van IFC, Marcel Ellermeijer van Autostoeltje.nl/ Ellermeijer Trading en iedereen die op een of andere manier heeft geholpen om dit project mogelijk te maken.

Deel dit artikel