Nieuws van Bonaire

Snelle tijden voor de zwemmers van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” in Aruba

Oranjestad – Van 1 t/m 3 november 2019 heeft een kleine delegatie van 3 zwemmers en 3 zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de 18e Aruba Dolphins Invitational. Deze zeer goed georganiseerde zwemwedstrijd werd gehouden in het 50 meter zwembad Pisina Olimpico Roly Bisslik op Aruba. Dit jaar mocht de organisatie een record aantal van 224 zwemmers verdeeld over 9 zwemclubs verwelkomen. Zij waren afkomstig uit Aruba, Curaçao, Colombia en natuurlijk Bonaire. Er werd gestreden om medailles voor de plaatsen 1 t/m 3 en voor de plaatsen 4 t/m 8 kregen de deelnemers een lintje.

Dedrie Pedersen en Eden-Lee Schwager namen voor de eerste keer deel aan een zwemwedstrijd en zwommen mooie tijden. Dedrie behaalde een 8e plaats op de 100m vrije slag wat haar een mooi lintje opleverde. Eden-Lee mocht zelfs 3 lintjes in ontvangst nemen voor haar 6e plaats op de 50m schoolslag, haar 7e plaats op de 50m vrije slag en haar 8e plaats op de 200m vrije slag. Vincent Mostert zwom zijn tweede wedstrijd in snelle tijden, maar viel net buiten de prijzen. Nicole Pedersen kwam uit op maar liefst 10 afstanden en verdiende een lintje voor haar 8e plaats op de 200m vrije slag na veel 9e plaatsen op andere afstanden. Basi Spruit zwom 7 afstanden en verbeterde op al deze afstanden zijn persoonlijke record, soms zelfs met 20 seconden! Schoolslag is wel zijn favoriet en daar behaalde hij twee lintjes, namelijk een 6e plaats op de 50m en 100m schoolslag. Zijn broer Marcel Spruit verbeterde ook een aantal keer zijn beste tijden en kreeg 3 lintjes. Maar zijn beste prestatie was de 50m vlinderslag, waarop hij heeft voldaan aan de limiet voor deelname aan de Carifta 2020. Dit is een prestigieus zwemkampioenschap in het Caribische Gebied. Naast een gezellig, was het dus ook een geslaagd toernooi voor de Bonaire Barracudas!

De volgende wedstrijd waar de Bonaire Barracudas met een groter team aan deel gaat nemen is de Sigfried Francisco Invitational in Curaçao van 6-8 december 2019.

Ben je ook geïnteresseerd in de zwemsport (wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen) neem dan contact op via e-mail: barracudasbonaire@gmail.com, kijk op de website www.bonairebarracudas.org en like het team op https://www.facebook.com/bonairebarracudas

Deel dit artikel