Nieuws van Bonaire

Bewustwording cruciaal als middel tegen cybercrime

Cybercrime Awareness Seminar 2019

Kralendijk, 1 november 2019 – In samenwerking met de Kamers van Koophandel van Aruba, Bonaire en Curacao organiseert ICT-dienstverlener NetPro Group een 3-tal seminars met een urgent thema: cybercrime awareness. 

Cybercrime ontwikkelt zich razendsnel. Kwaadwillenden vinden steeds innovatievere manieren om met verschillende doeleinden organisaties op Bonaire aan te vallen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kleine of grote organisaties. “Wij constateren een significante toename van digitale aanvallen op Bonaire, Aruba en Curaçao, waarbij het midden- en kleinbedrijf het doelwit is zegt,” zegt Jurgen Hof, managing director van NetPro Bonaire. “Er zijn meerdere gevallen van ransomware bekend waarbij ondernemers enkele duizenden dollars hebben moeten betalen om weer bij hun systemen en data te kunnen komen. Door deze groei in cybercrime is het van belang om bewustwording rond cybersecurity te creëren op de ABC-eilanden en daarom ondersteuning wij dit initiatief van harte,” aldus Hof.

Tijdens deze seminars voor directeuren, eigenaren, managers en ICT-professionals worden deelnemers op een heldere en interactieve wijze geïnformeerd over de recente dreigingen. Maar het gaat zeker niet alleen over bedreigingen, het gaat vooral ook over bewustwording en vooruitgang boeken.

Via twee keynote speeches laten Dave Maasland, CEO van ICT-security bedrijf ESET Nederland & Caribbean, en Erik Jan Koedijk,voorzitter en lid Raad van Advies Alert Online en adviseur voor de Nederlandse politie, vooral de weg vooruit zien. Zij geven duidelijke antwoorden op de vragen: hoe ga ik om met een veranderend dreigingslandschap, waar moet ik beginnen, hoe ver moet ik gaan en hoe kan bewustwording helpen tegen cybercrime? 

Registreren kan via de websites van de Kamers van Koophandel 

Rocargo

Bonaire: https://bonairechamber.com/events/cybercrime-awarness-seminar/ 

Curacao: https://businesspointconference.com/

Aruba: https://arubachamber.com/pages/event/cybercrime-awareness-seminar/

===========================================================================

Rocargo

Datum: Dinsdag 5 november – Locatie: Kamer van Koophandel Bonaire 

Datum: Woensdag 6 november – Locatie: Renaissance Hotel Curacao 

Datum: Donderdag 7 November – Locatie: Kamer van Koophandel Aruba 

Aanvang registratie: 08.00 – aanvang seminar: 08.30 uur – einde seminar: 12.30 uur. 

Sprekers: 

Erik Jan Koedijk (1972) is voorzitter en lid Raad van Advies Alert Online, adviseur voor de Nederlandse politie, communicatiestrateeg en internetexpert. Erik Jan komt sinds 2015 tweejaarlijks op de ABC-eilanden en geeft veel workshops op het gebied van communicatie en samenwerken. Internetbeveiliging is daar een belangrijk onderdeel van.

Dave Maasland (1990) is CEO bij ESET Nederland en Caribbean. Dit is één van de grootste IT-Security bedrijven en het merk ESET is wereldwijd vertegenwoordigd. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen.

Aanvullende informatie journalisten – Individuele interviews Voor en na het seminar zijn Jurgen Hof (managing director NetPro Bonaire) en beide keynotesprekers Dave Maasland en Erik Jan Koedijk beschikbaar voor interviews. U kunt zich bij Jurgen Hof aanmelden voor een interview via jurgen@netprogroup.com of telefonisch +599 777 4040

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo