Nieuws van Bonaire

Lancering Plastic Recycling Start-up op Bonaire

Kralendijk – Afgelopen woensdag vond de lancering plaats van een plastic recycling pilot. De start-up NOBO is gestart met het recyclen van Type 2 (HDPE) plastic op Bonaire. Het project maakt op dit moment twee producten, die verkocht zullen worden op lokale markten.

Selibon en Fundashon Maridal steunen NOBO door Type 2 plastic in te zamelen. Daarom hebben beide bedrijven een verzamelcontainer ontvangen. Inwoners van Bonaire kunnen het recycling project ondersteunen door Type 2 plastic te scheiden en in te leveren bij Plasa Medio Ambiente.

Het plastic recycling project startte in 2016 als een Boneiru Duradero initiatief, met de aanschaf van drie plastic recycling machines. De machines waren echter lange tijd niet in gebruik, vanwege het gebrek aan een functionele werkplaats. Sinds vorig jaar is er een samenwerkingsverband met een groep enthousiaste burgers. Er werd gewerkt aan bedrijfsconcept en aan het verkrijgen van de juiste vaardigheden die nodig om gerecyclede producten te maken. Team NOBO bestaat uit Michael LaFortune, Shannel Ignacio,Wessel van den Berge, Laura Verbaten, Astrea en Jan Westerbaan, Carolyn Caporusso, Alex van der Kroft en Sharon Bol. Limpi Recycling uit Curaçao leverde een bijdrage aan het succes op Bonaire door hun kennis en ervaring ten aanzien van productie en design met NOBO te delen.

Een van NOBO’s doelen is het creëren van bewustwording met betrekking tot het belang van afval scheiden en recycling op Bonaire. Het ultieme doel is echter om bouwmaterialen te produceren, zoals plastic “hout”, en zoveel mogelijk plastic te recyclen op Bonaire.

NOBO wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Wereld Natuur Fonds.

Deel dit artikel