Nieuws van Bonaire

Tijdelijke overlast door sloop voormalige Justitiële Inrichting


Kralendijk – Op maandag 28 oktober is het afbreken van de voormalige vestiging van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) begonnen. Vanaf donderdag 31 oktober wordt gestart met het afbreken van de buitenmuren van de voormalige gevangenis Playa. Vanuit veiligheidsoverwegingen worden verschillende parkeerterreinen en de Kaya Hermandad voor bepaalde perioden – gedeeltelijk –   afgesloten. De gehele sloop zal volgens de planning tot eind januari 2020 in beslag nemen.

Hekken vanaf 31 oktober

Rocargo

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en het Openbaar Lichaam Bonaire zal de aannemer aan de hand van de planning de sloop van het complex uitvoeren en coördineren. Er zal gestart worden met het deels afbreken van de zuidelijke buitenmuur. Hier zullen per 31 oktober hekken en doeken geplaatst worden om de veiligheid rondom het complex te garanderen en de overlast door geluid en afbraakmateriaal zo veel mogelijk te beperken. De aanwezige voorschoolse opvang daar is persoonlijk op de hoogte gesteld van de sloop, evenals de bewoners van aangrenzende woning.  

Beperkt parkeren van 21 november tot en met 5 december 

Wij vragen u rekening te houden met beperkte parkeermogelijkheid in de periode van 21 november tot en met 5 december. De ingang van de parkeerplaats grenzend aan de Julio A. Abraham Boulevard wordt in deze periode afgesloten. Daarnaast zal de Kaya Hermandad tijdelijk gedeeltelijk  afgezet worden. Wij verzoeken weggebruikers deze weg zo veel mogelijk vrij te houden, omdat  KPCN deze weg gebruikt als aanrijroute naar het politiebureau. 

Deel dit artikel