Nieuws van Bonaire

MCB biedt meerdere alternatieven, bovenop geldautomaat in Rincon

Kralendijk – De directie van Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V. heeft kennis genomen van recente uitingen in de media over de geldautomaat (ATM) in Rincon, naar aanleiding van een brief van “Grupo Atenshon pa Rincon” (Groep Aandacht voor Rincon) aan gezaghebber Rijna. De Bank wil graag toelichten hoe onze ATM’s ingesteld zijn, zodat klanten hier rekening mee kunnen houden. 

De bank biedt de inwoners en bezoekers van Rincon verschillende mogelijkheden om transacties te doen: men kan rekeningen betalen via de geldautomaat, bijna overal met pinpas betalen,  online bankieren, en de App op de mobiele telefoon gebruiken. 

De MCB geldautomaten worden continu gemonitord qua functionering en voor veiligheid van onze klanten. Het kan zijn, dat een geldautomaat op bepaalde openingstijden is ingesteld, om gevaar te beperken ’s nachts als het donker is of bij weinig aanloop. Deze instellingen van de geldautomaat in Rincon zijn geëvalueerd, en de openingstijden zijn nu uitgebreid zodat het langer open blijft voor klanten. MCB vraagt om er wel rekening mee te houden, dat de geldautomaat in Rincon na middernacht tot de vroege ochtend gesloten zal zijn. De Bank raadt al haar klanten aan om pinnen bij een geldautomaat in de late uren van de nacht zoveel mogelijk te vermijden, en om altijd alert te zijn voor de eigen veiligheid. 

In het algemeen moedigen we klanten aan om waar mogelijk minder cash geld te gebruiken. Men heeft nog steeds een gewoonte om veel contant geld op te nemen bij de ATM, ondanks dat het erg riskant is om veel cash op zak te hebben. MCB wil de gemeenschap bewuster maken over de vele alternatieven tegenwoordig. Met pinpas betalen is gemakkelijk en veel veiliger. Klanten kunnen ook Online Banking (internet bankieren) aanvragen. Hiermee kan de klant veilig de bankrekening inzien én snel betalingen doen, via de mobiele telefoon of PC. 

MCB Bonaire werkt er hard aan om haar klanten de beste dienstverlening te bieden, en heeft zeker aandacht voor het prachtige Rincon. MCB blijft de geldautomaat monitoren en zullen zo nodig aanpassingen maken om een zo optimaal mogelijke service te bieden, rekening houdend met veiligheid. Daarnaast blijft de focus op het bieden van meer digitale alternatieven, zoals betalen met pinpas of de mobiele Online Banking App, onder andere. De Bank adviseert om bewuster te pinnen bij geldautomaten en zo weinig mogelijk contant geld op te nemen, voor uw eigen veiligheid.

Deel dit artikel