Nieuws van Bonaire

Viering 40-jarig bestaan Bonaire National Marine Park.

Kralendijk – STINAPA heeft op zaterdag 19 oktober het feit gevierd dat Bonaire National Marine Park 40 jaar bestaat. Dit is een belangrijke mijlpaal, omdat Bonaire een pionier is in natuurbehoud en een officieel marien park heeft. Sorobon was het centrum voor de viering, met verschillende sportactiviteiten zoals Beach tennis en beach volley en bolas criollas. De winnaars waren team 1 voor beach tennis, Team 2 voor beach Volley en Team 3 voor bolas.

Ook werden de prijzen uitgereikt van de Lionfish Derby die op 12 en 13 oktober werd gehouden. Team HoneyBee kreeg de prijs voor de meest gevangen lionsfish. Het duo ving in totaal 108 lionfishes. Graag willen wij Bas en Rich bedanken die hun prijs, twee regulatoren, aan het Junior Rangersprogramma hebben geschonken. 

Er waren ook diverse activiteiten voor de kinderen, zoals schminken, touwtrekken en een `water bouncer’. Het hoogtepunt van de feestelijkheden was de gratis maaltijd, die bestond uit verschillende gerechten van lionsfish, geit en kip en een keuze uit verschillende bijgerechten, klaargemaakt door lokale chefs. Iedereen die een eigen bord had meegebracht kon een gratis maaltijd krijgen.

DJ Marv, Kara Kora en Tessa Fessa hebben het publiek vermaakt tot 16.00 uur. Het was een gezellige bijeenkomst. STINAPA heeft met de gemeenschap van Bonaire gevierd, om haar te bedanken voor de voortdurende steun voor het behoud van de natuur. Een speciale dankbetuiging gaat naar het gehele STINAPA-team voor de vele jaren van hard werken om het Bonaire National Marine Park te behouden, beschermen en beheren.

Deel dit artikel