Nieuws van Bonaire

Grootschalige rampenoefening Airport

brandweer bonaire

Kralendijk – In de ochtend van dinsdag 29 oktober vindt er een grootschalige rampenoefening plaats bij BIA. Tijdens deze rampenoefening zal BIA samen met het rampenbestrijdingsteam van Bonaire oefenen alsof er een vliegtuigramp heeft plaatsgevonden. 

Door te doen alsof een neergestort vliegtuig in brand staat, wil het rampenbestrijdingsteam de crisisaanpak in de praktijk testen. Tijdens de oefening is  er rookontwikkeling bij BIA. Mogelijk worden een aantal wegen tussen BIA en Mariadal afgesloten tussen 09.30 en 12.00. BIA is tussen 09.30 en 12.00 tijdelijk gesloten voor het publiek. Bij de oefening worden ook ambulances ingezet voor het transport van mensen die als gewonden figureren. De afdeling communicatie van het OLB is in verband met de oefening tussen 09.00 en 12.00 gesloten. 

De oefening wordt georganiseerd door Cuijpers Consultancy in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Ieder jaar organiseert het rampenteam van het OLB een grootschalige rampenoefening om bij een eventuele calamiteit goed voorbereid te zijn. 

Deel dit artikel