Nieuws van Bonaire

Bijeenkomst “Preventie van mensenhandel en arbeidsuitbuiting: wat kunnen we samen doen“

v.l.n.r. Oswin Cristina, Sheloutska Martinus en Paul Coolen

Kralendijk – Op vrijdag 18 oktober was de bijeenkomst “Preventie van mensenhandel en arbeidsuitbuiting: wat kunnen we samen doen“ georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, samen met de werkgroep tegen mensenhandel en mensensmokkel. 18 oktober is de internationale dag tegen mensenhandel.

Mensenhandel wordt in internationaal verband ook wel een moderne vorm van slavernij genoemd. Op deze bijeenkomst waren verschillende publieke en private organisaties aanwezig om de kennis over het onderwerp te vergroten, knelpunten te bespreken en de samenwerking te versterken in de aanpak van mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Aanwezig waren vertegenwoordigers van onder andere de Kamer van Koophandel, Koninklijke Marechaussee, Arbeidsinspectie, het Openbaar Lichaam Bonaire en brancheorganisaties zoals de Bonaire Hospitality Group.

Deel dit artikel