Nieuws van Bonaire

Zusters van Roosendaal met monument gehuldigd

Kralendijk – Bonaire huldigt binnenkort de zusters van Roosendaal met een monument als dank voor hun tomeloze inzet op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en geestelijke zorg. Het monument wordt op 18 oktober bij de rotonde Sùrnan di Roosendaal in Playa onthuld. Het Bestuurscollege heeft bewust voor die datum gekozen. Op 18 oktober 1855 kreeg de kerk van de lokale overheid een vergunning voor de eerste katholieke school op Bonaire. In januari 1856 arriveerden de eerste zusters  op het eiland en werd de school geopend. 

Op Bonaire zijn in de loop van de tijd circa dertig Bonairiaansen tot de orde toegetreden. Eleuteria de Palm was de eerste lokale zuster van de orde. Zij en haar moeder Feliciana di Emerenciana waren allebei slavin. Eleuteria werd door pastoor Basilio vrijgekocht. Nadat ze non werd, veranderde ze haar naam in Sùr Marie Lucie.  

Het  Bestuurscollege heeft geprobeerd om met de families van alle Bonairiaanse zusters in contact te komen om hen voor de onthulling van het monument uit te nodigen. Het college roept de families van Bonairiaanse religieuzen die nog geen uitnodiging ontvingen, om s.v.p. contact op te nemen met de afdeling Communicatie, 717 5330 toestel 2277 of een mail te sturen naar communicatie@bonairegov.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo