Politiek & Bestuur

Abraham maakte zelf jarenlang gebruik van diensten René Zwart

Abraham, hier vergezeld door de Nederlandse Tweede Kamerlede Bosman en Van Raak, liet zich bij werkbezoek in Nederland ook bijstaan door René Zwart en een door Zwart ingehuurde fotograaf.

Kralendijk- PDB partijleider Clark Abraham maakte zelf ook jarenlang en veelvuldig gebruik van de diensten van het mediabedrijf Zwart en Partners, gerund door journalist René Zwart. Dat blijkt uit informatie die Zwart hierover stuurde naar bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire.

Zwart zegt dat hij de gehele ophef, veroorzaakt door Abraham en diens kennelijke ‘sparring partner’ Wim Romeijn van de Amigoe, ook maar moeilijk kan begrijpen.

“Abraham weet als geen ander dat hij jarenlang gebruik heeft gemaakt van mijn diensten en door mij ingehuurde fotografen, onder andere bij zijn werkbezoeken aan Nederland”, aldus Zwart.

Zwart zegt te hebben begrepen dat Abraham nu pocht dat hij Zwart nimmer heeft betaald voor diens werkzaamheden. “Inderdaad klopt het dat Abraham zelf niet bepaald punctueel was was met het betalen van de facturen die wij indienden voor verrichte werkzaamheden. De facturen zijn echter, zoals gebruikelijk, toegestuurd aan het Openbaar Lichaam en gewoon betaald”. Abraham liet mij echter op verschillende momenten weten tevreden te zijn over de samenwerking, deze te willen continueren en deze zelfs te willen formaliseren.

Zwart zegt dan ook de berichten over ‘omkoping’ die door zowel Abraham als Romeijn bizar te hebben gevonden.

Zwart zegt in zijn schrijven normaal geen uitspraken te doen over zijn klanten of opdrachtgevers, omdat hij dit vertrouwelijk informatie acht. Ook zegt Zwart zich niet te willen mengen in de discussie tussen het BC en de Eilandsraad, maar er wel aan te hechten onjuiste berichtgeving te willen weerleggen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo