Nieuws van Bonaire

Bonairiaanse delegatie hartelijk verwelkomd door Europarlementariër Samira Rafaela

Gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe met Europarlementariër Samira Rafaela.

Kralendijk – Na de twee werkbezoeken die Europarlementariër Samira Rafaela eerder dit jaar aan Bonaire bracht kon een tegenbezoek niet uitblijven. Bij de verkiezingen van mei dit jaar verwierf ze – mede dankzij de kiezers op Bonaire – voldoende persoonlijke stemmen om een zetel in het Europees Parlement te bemachtigen.

De deelname aan een conferentie van de Association of the Overseas Countries and Territories of the European Union (de OCTA) die deze week in Brussel wordt gehouden bood gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe de kans Samira Rafaela op te zoeken. Ze werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding door het enorme gebouw waar 751 Europarlementariërs kantoor houden en vergaderen. Samira Rafaela werkt er hard aan de Caribische delen van het Koninkrijk op de Europese agenda te krijgen en te houden. Zij nodigde haar Bonairiaanse gasten uit bij haar aan de bel te trekken als ze iets voor Bonaire kan betekenen.

Rocargo

Na het bezoek aan het Europees Parlement namen gedeputeerde Tjin Asjoe en gezaghebber Rijna deel aan de 100ste tripartite bijeenkomst van de landen en gebieden overzee, de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie. Als ‘territorial authorised officer’ voerde Tjin Asjoe namens het openbaar lichaam het woord. Hij gaf een toelichting op het Blue Destination-concept dat van Bonaire een duurzame samenleving in de breedste zin van het woord moet maken en betrekking heeft op alle geledingen van de samenleving, van onderwijs tot sociaal maatschappelijke voorzieningen.

Deel dit artikel