Nieuws van Bonaire

Werkoverleg ‘single use plastics’ voor hotels en restaurants op Bonaire

Kralendijk – Importeurs en wederverkopers van single use plastics op Bonaire staan positief tegenover het aanstaande verbod op plastic producten voor eenmalig gebruik. Dit blijkt uit de eerste werksessie die werd georganiseerd door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Tijdens dit werkoverleg is er consensus bereikt over plastic producten waarvan het gebruik op Bonaire op relatief korte termijn verboden kan gaan worden. Het gaat om plastic T-shirt tasjes, rietjes, roertjes en Styrofoam maaltijd verpakkingen.

Op dinsdag 15 oktober as. wordt er een vervolgsessie gehouden voor hotels, take-out restaurants en andere “food vendors”. Ondernemers krijgen via dit overleg de kans om een concrete bijdrage te leveren aan het plan voor de uitfasering van single use plastics op Bonaire.

Werksessie Beyond Plastics

Datum : 15 oktober 2019
Tijd : 8.30 – 10.30 uur
Locatie Aanmelden bij : Kamer van Koophandel/Kaya Amsterdam : 7seascare@gmail.com

Deel dit artikel