Nieuws van Bonaire

Let op uw geld – Campagne om Pagabon en grote gasflessen te faciliteren

Kralendijk – In het kader van het verbeteren van het niveau van leven in de wijken, het stimuleren van veiligheid in woonhuizen en armoedebestrijding gaat het eilandbestuur van Bonaire een informatiecampagne opstarten: ‘Let op uw geld’. In de beginfase loopt de campagne samen met het financieringsproject voor Pagabon (prepaid systeem van het WEB) en grote gasflessen. In de toekomst kunnen er meer acties verwacht worden in het kader van ‘Let op uw geld’, waarbij de OLB inwoners gaat helpen om bewust gebruik te maken van het geld waar ze over beschikken om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

In dit project gaat het eilandbestuur complete beginbetalingen financieren voor de installatie van de Pagabon-faciliteit of om kleine gasflessen om te ruilen voor grote gasflessen bij minderbedeelde huishoudens. De kosten voor het verdere normale gebruik blijven voor de persoon of het gezin waar de faciliteiten zijn geplaatst. Er zijn wel enkele criteria om in aanmerking te komen om de installaties te krijgen. Het voornaamste criterium is gebonden aan het inkomen van de persoon of de partners. Het eilandbestuur heeft een besluit genomen over een effectieve manier om te beslissen of een persoon of gezin in aanmerking komt voor de bijstand die het OLB aanbiedt. 

Voor wat betreft de Pagabon betaalt het OLB alle installatiekosten voor de klant om Pagabon te krijgen. De kosten voor het gebruik van stroom zijn voor rekening van de klant. Het is belangrijk om hier te vermelden dat wij van de WEB NV hebben vernomen dat de Pagabon niet voor iedereen voordelig is. Daarom is het belangrijk dat de persoon die een verzoek wil indienen voor Pagabon, zijn elektriciteitsrekening meebrengt. De eigenaar van het huis moet een toestemmingsverklaring ondertekenen zodat de WEB NV de Pagabon in het huis kan plaatsen.

Mensen die in aanmerking komen voor gasflessen krijgen 2 grote gasflessen. Als ze kleine gasflessen hebben, moeten ze die inleveren. Voordat de klant de gasflessen in bezit krijgt, moet een installateur die door het OLB aangewezen wordt het benodigde installeren. Er zal een betonnen vloer moeten zijn waarop de flessen kunnen staan en een gasregelaar-installatie enz. Als de installatie klaar is zal de Curoil een inspectie laten uitvoeren en in opdracht van de inspecteur van Curoil kan men overgaan tot het plaatsen van de gasflessen. Als de gasfles leeg is, moet de persoon zelf een nieuwe kopen.

Houd er rekening mee dat de installateur de huizen in moet kunnen gaan om de gasregelaar te installeren. Om die reden MOET er iemand thuis zijn wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Om in aanmerking te komen voor de Pagabon faciliteit of de grote gasflessen, gelieve te bellen naar telefoonnummer 717 1714 om een afspraak te maken. Men kan ook persoonlijk langskomen op het kantoor naast de FCB. Iedereen die in aanmerking wil komen wordt verzocht een geldige sedula (ID) mee te brengen en een bewijs van inkomen van de personen die in het huis wonen en een inkomen hebben. De dagen waarop een verzoek ingediend kan worden zijn 8, 9, 10 en 11 oktober 2019.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo