Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Tjin Asjoe bezoekt minister-president Rhuggenaath

Kralendijk/Willemstad – Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft een kort werkbezoek gebracht aan Curaçao. Hij heeft onder meer gesproken met minister-president Eugene Rhuggenaath en de Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad Erwin Arkenbout. 

,,Tussen Bonaire en Curaçao bestaan vanuit onze gedeelde geschiedenis en nabijheid al eeuwenlang hechte en warme banden, economisch, cultureel en familiair. Premier Rhuggenaath heb ik de wens van ons Bestuurscollege overgebracht om gezamenlijk te verkennen welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn die we nu nog onbenut laten”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

,,Als buureilanden zien wij ons geconfronteerd met dezelfde grote uitdagingen zoals het bestrijden van de armoede, het versterken van de economie, het beschermen van natuur en milieu. Premier Rhuggenaath deelt ons motto dat je door samenwerking meer kunt bereiken.” 

Gedeputeerde Tjin Asjoe heeft de minister-president van Curaçao uitgenodigd aanwezig te zijn bij de Kickoff-conferentie Masterplan 2030 die in de maand november wordt gehouden. De gedeputeerde was voorts te gast in de uitzending van het populaire televisieprogramma ‘Mòru Bon Dia’ waarin hij onder meer vertelde over de ambitie van Bonaire de eerste ‘Blue destination’ van de wereld te worden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo