Nieuws van Bonaire

Internationale Dag van de Ouderen 1 oktober 2019

Kralendijk – Op 14 december 1990 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Elk jaar opnieuw heeft de viering een speciaal thema. Dit jaar is het thema: ‘De Reis voor Gelijkheid van Leeftijd’. Met dit thema wil men de aandacht vestigen op de strijd voor gelijke rechten voor mensen van alle leeftijden.

Op Bonaire, waar 1 op de 5 inwoners ouder is dan 60 jaar, wordt ook stilgestaan bij de viering van de Ouderendag. Onze ouderen beschikken over veel kennis en helpen de Bonairiaanse identiteit levend te houden. Het is aan ons als Bonairiaanse gemeenschap om onze waardering te tonen voor onze ouderen en er alles aan te doen zodat zij kunnen blijven participeren op sociaal gebied, in onze economie en in onze wijken. Op die manier kunnen wij elke ongelijkheid die zich kan voordoen met betrekking tot deze groep helpen wegwerken.

Het is mooi om te zien dat de ouderen zelf ook niet stil blijven zitten. Ze helpen elkaar om sociale samenkomsten te organiseren, ze zoeken naar manieren om de kosten van levensonderhoud te verlagen en om op de een of andere wijze actief te blijven. Om mee te helpen onze ouderen actief en vitaal te houden, subsidieert het Bonairiaanse eilandbestuur de Stichting Ouderenoverleg 60+ om met de 60+ groepen te werken om hun participatie te versterken en te verheffen. Er wordt ook gewerkt aan het verlichten van de noden van de ouderen en er wordt naar hun meningen geluisterd.

Namens het Bonairiaanse eilandbestuur wenst gedeputeerde Nina den Heyer al onze ouderen een Gelukkige Dag van de Ouderen toe!

Wij hopen nog vele jaren van jullie te kunnen blijven genieten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo