Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Kroon lovend over organisatie van viering Dia di Boneiru in Nederland

Foto – Nico van der Ven – Een van de vele hoogtepunten van de viering van Dia di Boneiru in Rotterdam: De Maskerade.

Rotterdam/Kralendijk – De Bonairianen in Europees Nederland hebben gisteren (zondag 29 september) op een zeer geslaagde wijze Dia di Boneiru gevierd. Zij trotseerden het gure herfstweer om in Ahoy in Rotterdam te genieten van een hartverwarmend programma vol cultuur, muziek, dans en Bonairiaanse hapjes en drankjes.

Rocargo

,,Het is voortreffelijk georganiseerd”, aldus gedeputeerde James Kroon die het Bestuurscollege vertegenwoordigde. ,,De organisatie verdient alle lof, want het is geweldige promotie voor ons eiland. Het is belangrijk dat onze cultuur in ere wordt gehouden. Je ziet dat de Bonairianen die in Nederland wonen daar behoefte aan hebben. Dit soort evenementen zijn ook een belangrijke ontmoetingsplek waar we met elkaar kunnen bijpraten.”

De bezoekers waardeerden het zeer dat gedeputeerde Kroon de moeite had genomen persoonlijk aanwezig te zijn. ,,Ik heb met veel mensen gesproken. Over hoe het met ze gaat, maar ook over de ontwikkelingen op Bonaire. Ik kreeg veel positieve reacties over de aanpak van het huidige Bestuurscollege. Men is er blij mee dat wij in het eerste halfjaar na de verkiezingen al zo veel dingen voor elkaar hebben gekregen die goed zijn voor Bonaire.”

Complimenten kreeg gedeputeerde Kroon ook voor het onlangs gepubliceerde bestuursprogramma ‘Van, door en voor ons allemaal’. ,,Veel mensen hebben het gelezen en zien graag dat dit Bestuurscollege de kans krijgt zijn werk af te maken. Men heeft genoeg van politieke spelletjes en de vele bestuurswisselingen. Ik heb ze verteld dat de samenwerking in de coalitie uitstekend is. UPB en MPB gaan respectvol met elkaar om en als gedeputeerden vormen we samen met de gezaghebber echt een team.”

Gedeputeerde Kroon vindt het belangrijk contact te houden met de Bonairianen in Nederland. ,,Met de projecten die in de planning zitten, gaan er in de komende jaren vacatures ontstaan waarvan ik hoop dat zich geschikte Bonairiaanse kandidaten aanbieden die behalve kennis van zaken ook ervaring meenemen. Het deed me daarom goed te merken dat onze mensen in Nederland dankzij internet de lokale media volgen en dus goed op de hoogte zijn van al het positiefs dat op Bonaire gebeurt.”

Gedeputeerde Kroon voert maandag nog enkele besprekingen in Den Haag en keert dinsdag terug.

Foto – Nico van der Ven – Gedeputeerde James Kroon bij de viering van Dia di Boneiru in Rotterdam met de eregasten Jacoba Margarita Thode en Marciano Olegario.

Deel dit artikel