Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Kroon brengt kort werkbezoek aan Europees Nederland

Kralendijk – Gedeputeerde James Kroon brengt van vrijdag 27 tot en met maandag 30 september een kort werkbezoek aan Europees Nederland.

,,Het tijdstip van de reis is afgestemd op de uitnodiging die het Bestuurscollege heeft ontvangen van de organisatie van de viering van Dia di Boneiru. Die vindt op 29 september plaats in Ahoy in Rotterdam. Als BC hebben wij grote waardering voor de Bonairiaanse gemeenschap in Europees Nederland die onze cultuur en tradities in ere houdt. Om die reden geeft het BC graag gehoor aan het verzoek van de organisatie.”

Gedeputeerde Kroon vindt het om meer redenen belangrijk dat het BC vertegenwoordigd is bij dit soort evenementen. ,,Het is goed om contact te onderhouden met onze mensen in Europees Nederland. Hoe doen ze het, wat zijn hun ervaringen, lopen ze tegen problemen aan? Bovendien zijn er talentvolle en succesvolle Bonairianen die we op ons eiland nodig hebben om mee te werken aan een beter Bonaire.”

Gedeputeerde Kroon benut zijn reis tevens om besprekingen te voeren over zaken die van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van Bonaire, onder meer op het gebied van het stimuleren van lokale land- en tuinbouw. ,,Dat is een belangrijk onderdeel in zowel het Bestuursakkoord als ons Bestuursprogramma. Meer lokale productie van groenten en fruit kan bijdragen aan het bestrijden van de armoede.”

Deel dit artikelRocargoRocargo