Politie & Justitie

Politie slingert 91 weggebruikers op de bon

De politie heeft gisteren niet minder dan 91 weggebruikers bekeurd bij de rotonde voor de kerk van Playa.

Kralendijk- Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft gisteren tijdens een grote verkeerscontrole bij de ‘Surnan di Roosendal’-rotonde, gelegen voor de Katholieke kerk in Kralendijk, niet minder dan 91 weggebruikers bekeurd.

Rocargo

Volgens de KPCN woordvoerder werd het overgrote deel van de boetes uitgedeeld voor het niet (juist) aangeven van de richting. Veel weggebruikers lijken dan ook nog moeite te hebben met het juiste gebruik van de rotondes op het eiland.

De controle leidde ook nog tot de aanhouding van 2 28-jarige mannen die illegaal op het eiland bleken te verblijven. Overigens werden er ook enkele andere lichte vergrijpen geconstateerd, zoals het niet bij zich hebben van het rijbewijs of de verzekeringspapieren.

De controle verliep niet geheel van een leien dakje. Volgens de politie-woordvoerder vertoonden enkele automobilisten agressief gedrag richting de agenten, terwijl enkele andere bestuurders zelfs probeerden weg te rijden en zo aan de controle en een boete te ontkomen.

KPCN zegt dat agressief gedrag jegens agenten die hun normale werk uitvoeren niet zal worden getolereerd. Behalve de boete kunnen bestuurders die agressie vertonen ook vervolging tegemoet zien.

Hoewel de politie niet aangeeft hoeveel voertuigen in totaal werden gecontroleerd, mag het aantal uitgedeelde boetes zeer fors worden genoemd.

Deel dit artikel