Nieuws van Bonaire

Het Bonairiaanse eilandbestuur zet samen met de TCB nieuwe koers uit voor het toerisme

 

In dit kader hebben gedeputeerde Tjin Asjoe en Delno Tromp van de TCB toerisme boeken uitgereikt op onze scholen

Kralendijk – Op 27 september wordt de Wereld Toerisme Dag gevierd. Toerisme is de belangrijkste economische pijler van ons eiland. Het huidige eilandbestuur ziet het belang van het toerisme voor onze economie zeker in en zet zich in om de nodige wijzigingen en ontwikkelingen op dit terrein te bewerkstelligen

Nieuwe ontwikkelingen toerismesector

Eén van die ontwikkelingen is onder andere het structureren van de TCB naar een krachtige, professionele organisatie om meer toeristen aan te trekken. Het doel is om de voordelen van de toerismesector uit te breiden naar een grotere groep binnen onze gemeenschap, door toeristen aan te trekken die naast het duiken aan meer activiteiten willen doen op ons eiland en op die manier de opbrengsten van de toeristische sector te diversificeren. Het innen van de toeristenbelasting zal effectiever aangepakt worden en gaat voor veel meer inkomsten zorgen die in ons toeristisch product geïnvesteerd kunnen worden. Bovendien wordt daardoor een structurele manier van inkomsten voor de TCB gegarandeerd en zal zorgen dat de inkomsten van deze organisatie niet afhankelijk is van het eilandbestuur van dat moment. Het Bestuurscollege zal binnenkort een aantal vereisten introduceren voor nieuwe hotels die zich op Bonaire willen vestigen, zodat zij een hoog 4- of 5-sterrenniveau hebben en de toerist kwaliteit kunnen bieden. Gedeputeerde Tjin Asjoe legt uit: ‘Bonaire moet een ‘high end-bestemming’ worden waar de toerist meer wil betalen voor een bijzondere ervaring. Het doel is dat met de tijd werknemers in de toeristenindustrie hogere 4- of 5-sterrensalarissen gaan verdienen’.

Investeren in ons toeristisch product en in onze mensen

Rocargo

Om op het niveau van een ‘high end-bestemming’ te komen, gaat het eilandbestuur investeren in ons toeristisch product en tevens in onze mensen om het serviceniveau te verhogen. Samen met de TCB wil het eilandbestuur dat al op school begonnen wordt met de voorbereiding van onze leerlingen en studenten om deel te kunnen uitmaken van de toeristenindustrie. In dit kader heeft gedeputeerde Tjin Asjoe samen met Delno Tromp van de TCB toerisme boeken uitgereikt op onze scholen. Op de Wereld Toerisme Dag wil het Bonairiaanse eilandbestuur iedereen bedanken die in het verleden in deze sector heeft gewerkt en ook allen die momenteel in deze sector werkzaam zijn en bijdragen aan de ontwikkeling van ons eiland. Met deze nieuwe koers wil het eilandbestuur het toerisme blijven ontwikkelen met het uiteindelijke doel dat onze mensen een beter inkomen en een betere kwaliteit van leven hebben.

Deel dit artikel