Nieuws van Bonaire

Zebrapaden op de Kaya Korona opnieuw in de verf

Kralendijk – De zebrapaden bij SGB en Tung Fong Store aan de Kaya Korona zijn opnieuw geverfd. De paden zijn nu weer voor alle deelnemers aan het verkeer goed te zien.

In de nieuwe verkeerswet hebben voetgangers en mensen in een invalide voertuig voorrang bij een zebrapad. Fietsers, bestuurders van auto’s, scooters,  motorfietsen of quads, moeten bij een zebrapad voorrang geven aan voetgangers en mensen in een invalide voertuig die oversteken.  Zij hebben voorrang, ook als ze op het punt staan om over te steken. 

De nieuwe verkeerswet is sinds 1 augustus van dit jaar van kracht.  Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft de afgelopen tijd de zebrapaden bijgewerkt bij het postkantoor in Playa,  MCB Playa, de Pelikaan school en MCB Hato.   

Deel dit artikel