Verkeer

Afspraak maken voor nieuwe nummerplaat kan nog tot 1 oktober

Eigenaren van voertuigen die nog niet in het bezit zijn van de nieuwe nummerplaten, kunnen vóór het einde van de maand nog een afspraak maken.

Eigenaren van voertuigen die nog niet in het bezit zijn van de nieuwe nummerplaten, kunnen vóór het einde van de maand nog een afspraak maken.

Kralendijk- De afdeling Financiën van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) laat in een persbericht weten dat eigenaren van voertuigen die nog niet in het bezit zijn van de nieuwe nummerplaten, nog tot het eind van de maand de tijd hebben om te bellen voor het maken van een afspraak.

Het maken van een afspraak kan via het bellen naar nummer 717 5330, extensie 2637. Ook kan een Whatsapp bericht worden verzonden naar 770 5330. Mailen voor een afspraak kan via belasting-olb@bonairegov.com.

De afdeling Financiën herrinert voertuig-eigenaren er aan dat zij alle vereiste documenten mee zullen moetne nemen naar de afspraak, omdat de nummerplaten anders niet in ontvangst kunnen worden genomen.

De documenten die mee moeten worden gebracht zijn de volgende:

• Een geldig identiteitsbewijs.
• (Voor bedrijven): een uittreksel van de Kamer van Koophandel meenemen
• Een betalingsbewijs aanslag motorrijtuigenbelasting 2019
• Bewijs van betaling nieuwe kentekenplaat
• Een geldig verzekeringsbewijs van de auto

Indien de voertuig-bezitter een ander de platen wil laten ophalen zal deze daarvoor een machting moeten verstrekken.

Hoewel er in eerste instantie veel kritiek was op het proces voor het afhalen van de nieuwe nummerplaten, is de omwisseling tot redelijk probleemloos verlopen. Veel burgers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid de platen op afspraak af te halen. Inmiddels rijdt de overgrote meerderheid van voertuigen rond met de nieuwe platen.

Er is nog steeds wel kritiek op het uiterlijk van de nieuwe platen, die simpeler zijn dan de oude.

Deel dit artikel