Nieuws van Bonaire

Jannet Butter op zondag

De schrijfster Jannet Butter is geboren en getogen in Europees Nederland. Op jonge leeftijd werd duidelijk dat haar hart uitging naar lesgeven. Voor haar passie voor schrijven was jarenlang geen tijd. Tot zij jaren geleden met haar man emigreerde naar Bonaire. En zij het eiland en haar bevolking in haar hart sloot.

Gebeurtenissen in het dagelijks leven vallen haar op. ‘De verhalen liggen op straat,’ zegt zij desgevraagd. Hilarisch, ontroerend en herkenbaar. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in drie Nederlandstalige verhalenbundels en (zeer recentelijk) tot The Ghost of Washikemba, een Amerikaans/Engelse verhalenbundel.

Bonaire.nu heeft haar bereid gevonden om vanaf oktober korte anekdotes uit het dagelijks leven op ons eiland met ons te delen. En zo zal zij om de week op zondag te vinden zijn op onze site. Met als titel: ‘Jannet Butter op zondag’. 

Deel dit artikel