Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Nina den Heyer:’Studenten supergemotiveerd’

Foto Nico van der Ven/OLB Gedeputeerde Nina den Heyer en Tweede Kamerlid Antje Diertens in gesprek met studenten.

Den Haag – Gedeputeerde Nina den Heyer heeft zaterdag, de tweede dag van haar werkbezoek aan Europees Nederland, een deel bijgewoond van de training die het bureau TuranGoeloe voor de eerstejaarsstudenten uit Bonaire verzorgt.

De training ‘Buddyschap’ is bedoeld om de nieuwkomers voor te bereiden op hun studentenleven ver van huis. ,,Deze training is ontzettend nuttig. De studenten krijgen niet alleen allerlei praktische tips, maar er wordt ook gericht gewerkt aan hun vaardigheden, bijvoorbeeld om te netwerken. Ik heb zelf in mijn studietijd in Nederland ervaren dat hoe eerder je vriendschappen sluit, des te beter dat is voor je leerprestaties. Dan sta je er niet alleen voor in een vreemde stad en op een vreemde school”, aldus gedeputeerde Den Heyer.

De gedeputeerde nam de tijd nam om met studenten in gesprek te gaan en naar hun eerste ervaringen te informeren. ,,Ik wilde horen tegen welke problemen zij aanlopen zodat we daar bij de voorbereiding van de studenten die volgend jaar vertrekken rekening mee kunnen houden. Veel problemen hebben zich overigens niet voorgedaan, het gaat meestal om kleine praktische zaken die met hulp van de buddy van TuranGoeloe snel op te lossen waren.”

Gedeputeerde Den Heyer is onder de indruk van de gedrevenheid van de studenten. ,,Ze zijn supergemotiveerd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze vroeg hun bed uit zijn gekomen om aan deze training in Den Haag deel te nemen. Er zijn studenten uit Groningen tot Maastricht, dat is toch al gauw 2 uur heen en weer 2 uur terug met de trein.”

Voor de studenten was de aanwezigheid van de gedeputeerde een verrassing. De korte toespraak waarin ze de studenten een hart onder de riem stak werd met een luid applaus ontvangen. Nina den Heyer was in het gezelschap van Tweede Kamerlid Antje Diertens die namens de D66-fractie woordvoerder Koninkrijksrelaties is en altijd grote betrokkenheid toont bij de Caribische delen van het Koninkrijk.

Gedeputeerde Nina den Heyer brengt van 12 tot en met 20 september een werkbezoek aan Europees Nederland. Het programma staat grotendeels in het teken van jeugd en jongerenbeleid. De gedeputeerde zal diverse organisaties in deze sector bezoeken en besprekingen voeren met onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo