Nieuws van Bonaire

Twee doden op olietanker bij St Eustatius

Door OMBES

St. Eustatius – Op donderdag 5 september 2019 zijn aan boord van een Italiaanse olietanker, MT RBD GINO FERRETTI, de stoffelijke overschotten van twee personen aangetroffen. De olietanker varende onder de Italiaanse vlag, was onderweg van Brazilië naar Sint Eustatius. De kapitein had onderweg reeds melding gemaakt van een incident aan boord van zijn schip.

De gevonden lichamen zijn van twee mannen, 33 en 42 jaar oud, met de Filipijnse nationaliteit. Zij zijn door een misdrijf om het leven gekomen. Er is een verdachte, een 43 jarige man, aangehouden. Deze heeft eveneens de Filipijnse nationaliteit.

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft met een team vanuit Bonaire en Sint Eustatius onderzoek gedaan in deze zaak op basis van een rechtshulpverzoek vanuit Italië. Hierbij zijn diverse getuigen gehoord. Naar aanleiding van een uitleveringsverzoek vanuit Italië, is de verdachte, op donderdag 12 september 2019, overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten die de zaak verder onderzoekt.

Deel dit artikel