Nieuws van Bonaire

Kick-Off TOP Bonaire 2019 – Een nieuwe lichting enthousiaste trainees!

De deelnemers van het TOP Leertraject 2019-2020, de TOP trainees 2019-2021, Pam Evertsz (geheel rechts, coördinator TOP Bonaire), Melissa Hulscher (geheel links, coördinator TOP vanuit BZK)

Kralendijk – Op donderdag 12 september was de aftrap van het Talent Ontwikkel Programma 2019 (TOP). Deze week startten 10 ambtenaren met een uitdagend leertraject die zij naast hun baan gaan volgen. Er zijn ook 4 nieuwe trainees met Caribische roots verwelkomd. Zij woonden tot voor kort in Nederland en gaan voor een periode van 2 jaar hun kennis en talent inzetten voor Bonaire. 

De dag begon energiek met een interessante lezing van Nolly Oleana op de kunuku. In de middag volgde een kennismakingsprogramma zodat alle deelnemers van 2019 elkaar beter konden leren kennen. In de avond volgde er een zeer bijzonder moment voor TOP: De eerste lichting van trainees hebben hun intensieve traineeship afgerond. De deelnemerscertificaten zijn uitgereikt en er is uitgebreid stilgestaan bij de groei van de trainees, zowel op professioneel als persoonlijk gebied.

Alle trainees van het eerste uur hebben ervoor gekozen om ook na het traject op Bonaire te blijven. Zij willen zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van het eiland. Net als de deelnemers aan het TOP Leertraject 2018-2019, waar afgelopen donderdag tevens ook afscheid van genomen is.

TOP slaagt er zodoende in om lokaal talent aan te trekken, te stimuleren en te behouden. Inmiddels bestaat de TOP community uit meer dan 50 deelnemers. Onder begeleiding van de trainers, coaches  en ambassadeurs van het programma is er een hechte gemeenschap ontstaan die positiviteit uitstraalt en elkaar helpt om Bonaire verder te helpen.

Deel dit artikel

Rocargo