Nieuws van Bonaire

BC over ontslag directeur; STINAPA bepaalt eigen beleid

Kralendijk- Het bestuurscollege neemt geen positie in als het gaat om de beëindiging van het dienstverband tussen STINAPA en haar voormalig directeur Arjen de Wollf. Volgens gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme, Elvis Tjin Asjoe, is STINAPA wat dit betreft autonoom.

“Het gaat hier om een zogenaamde non-gouvernementele organisatie (NGO)”, aldus Tjin Asjoe die zegt dat de organisatie daarmee haar eigen beleid bepaalt en een bestuur heeft dat de verantwoordelijkheid draagt voor het gevoerde personeelsbeleid. De gedeputeerde is van mening dat er tot zover geen redenen zijn om te twijfelen aan de afwegingen van het STINAPA-bestuur in het onderhavige geval. Daarnaast begrijpt het BC dat het gaat om een beslissing met wederzijds goedvinden.

Rocargo

Volgens Tjin Asjoe heeft het BC inmiddels wel contact gelegd met het bestuur van STINAPA. “STINAPA is een gezichtsbepalende organisatie binnen onze samenleving, met een heel belangrijke taak als het gaat om de bescherming van onze natuurlijke rijkdommen. Daarnaast is zij een belangrijke partner in het neerzetten van onze eiland als de eerste Blue Destination op de wereld. In dat kader hebben wij de afspraak gemaakt dat het Bestuur het BC binnenkort bijpraat en ons daarbij ook informeert hoe de continuïteit en operationele effectiviteit in de ontstane situatie worden geborgd”.

Deel dit artikel