Nieuws van Bonaire

“World Clean Up Day 2019 – Laten wij Bonaire schoonhouden”

“World Clean Up Day 2019 – Laten wij Bonaire schoonhouden”

Kralendijk – Op zaterdag 21 september 2019 organiseert Selibon N.V. samen met Blue Destination en Stichting Een Schoon en Mooi Bonaire het evenement genaamd ‘World Clean UP Day’, met de bedoeling om bewustwording te creëren m.b.t. het schoonmaken en schoonhouden van onze wijken.

Onze missie is om de Bonairiaanse bevolking meer bewust te maken van het probleem van grof vuil en glasafval dat op ons eiland voor komt. Het is niet enkel de verantwoordelijkheid van de Selibon om ons eiland schoon te houden, maar tevens de verantwoordelijkheid van ieder van ons die op Bonaire woont. Dit jaar gaan wij focussen op de historische wijken van Bonaire: Tera Kòrá, Nikiboko, Playa, Antriol, Nort’i Saliña en Rincon en ook Playa Frans en Lac.

Grof vuil is afval dat bewust of onbewust door mensen in ons milieu gedeponeerd wordt, zoals op de openbare weg, op het strand en in de natuur. Grof vuil bestaat uit meubels, tuinafval, matrassen en alle andere voorwerpen die door mensen in de natuur worden gedumpt. Wij nemen ook alle soorten metalen voorwerpen aan (ijskasten, vrieskisten, gasfornuizen en metalen bedden en stoelen enz.), maar dan moeten ze wel naast de puinbak geplaatst worden, NIET ín de puinbak. Het dumpen van grof vuil in het milieu is een heel groot probleem op Bonaire. Om deze reden wil de Selibon nadruk leggen op de actiedag ‘World Clean Up Day 2019’ ter wille van de bewustwording van de Bonairiaanse gemeenschap.

Zoals eerder vermeld, gaan wij ons focussen op de wijken. Wij gaan puinbakken en glasbollen plaatsen in de wijken, waar iedereen hun afval naar toe kan brengen op een georganiseerde manier. Als de puinbak vol is, kan het afval ernaast geplaatst worden. Op de maandag daarop haalt de Selibon alles op wat door de inwoners naar die plekken toe is gebracht. Wij zullen via de radio en facebook aankondigen waar wij de puinbakken en glasbollen gaan plaatsen. Als u een vrijwilliger bent die een handje wil helpen om uw eigen wijk schoon te houden, gelieve dan contact op te nemen met onze informatiebalie.

Hebt u nog bijkomende vragen? Wees dan vrij om contact met ons op te nemen en als u nog goede ideeën hebt, zullen wij dat zeer waarderen.

Samen kunnen wij meer bereiken!

‘LATEN WIJ BONAIRE SCHOONHOUDEN’

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo