Nieuws van Bonaire

De opleiding plant- en groene leefomgeving gestart bij FORMA

Kralendijk  Fundashon FORMA is deze maand gestart met de opleiding MBO Groen-1, Assistent plant- en groene leefomgeving. De opleiding is gericht op volwassenen die al in het groen werkzaam zijn.

De opleiding duurt 1 schooljaar en studenten gaan 1x per week naar school en 4 of 5 dagen in de week werken de studenten bij een bedrijf in de sector groen. Speciaal voor deze opleiding is een werkboek geschreven. Hierbij is uitgegaan van het klimaat en de bodem van Bonaire en van ervaringen van mensen die al vele jaren op Bonaire in het groen werken. 

Onderwerpen die worden behandeld zijn: aanleg en onderhoud van tuinen, grond- bewerking, irrigatie en zorgvuldig omgaan met planten. Ook wordt aandacht besteed aan gebruik en onderhoud van gereedschappen en machines en aan veilig en ergonomisch verantwoord werken. Speciale aandacht wordt besteed aan de mooie Bonaireaanse bomen en aan de aanleg van waterbesparende tuinen.

De opleiding is in samenwerking met de heer Jan Jaap van Almenkerk van Wayaká Advies Bv. ontworpen. De heer Sherwin Pourier van Bonaire Agri & Aqua Business is de docent voor de hoofdvak van de opleiding. De praktijklessen worden verzorgd bij Greenlabel Bonaire. 

Wie geïnteresseerd is in deze opleiding en werkzaam in deze sector: er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kom langs bij FORMA om je in te schrijven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo