Bonaire

Viering 30 jaar Bonaire Museum

Kralendijk – Op 5 september 2019 viert Bonaire ’30 jaar Bonaire Museum’. Het Bonaire Museum is een historisch cultureel museum in combinatie met een afdeling Bonairiaanse archeologie. Voorwerpen die voor het publiek in het Bonaire Museum worden tentoongesteld zijn onder andere voorwerpen die te maken hebben met een ‘kunukero’, een visser, huishoudelijk werk, kantoorwerk, een huishoudster, een automonteur, een edelsmid, een lasser, een kapitein, een metselaar, een timmerman, een arbeider en geneeskunde.
Dit jaar hebben alle musea over de hele wereld ‘Future of Tradition’ (Toekomst van de Traditie) als thema. De SKAL – Museum Bonaire wil een gemeenschap creëren dat bewuster, alerter en meer bezorgd is m.b.t. onze cultuur en musea.
Op 3 en 4 september 2019 heeft het Bonaire Museum een programma voor kinderen van de naschoolse opvang bestaande uit een activiteit met vragen en antwoorden voor de groepen 6, 7 en 8 die in de zaal van het ABVO-gebouw plaatsvindt. Deze dagen worden georganiseerd om jongeren bewust en gemotiveerd te maken voor de geschiedenis en cultuur van Bonaire.
Op 5 september 2019 heeft het Bonaire Museum van 9 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s middags een open dag die voor iedereen toegankelijk is. Van 4 tot 6 uur ‘s middags is er een officiële ceremonie. Iedereen is van harte welkom ! De deuren van het museum staan open om samen met de Bonairiaanse gemeenschap 30 jaar Bonaire Museum te vieren.
Deel dit artikel